Színpadi hipnózis Magyarország legszórakoztatóbb hipnotizőrétől!

www.showhipnozis.comCopyright 2012.
  www.showhipnozis.com


Mi az a hipnózis?

A hipnózist egyfajta módosult tudatállapotnak tekinthetjük, ami egy dinamikus állapot az álom és az ébrenlét között amit mindenki másként él meg. A hipnózis alatt kellemesen ellazulunk, a végére pedig nagyszerűen felfrissülünk. A hipnózis alatt mindvégig állandó a kapcsolat a páciens és a hipnotizőr között. Ezt nevezzük "rapportnak". Ez azt jelenti, hogy a kliens a hipnózis illetve a hipnoterápia alatt mindvégig hallja és érti amit mondanak neki, és érzékeli azt is ami körülötte történik.

Hipnózis alatt a páciens megnyugszik, békesség érzése tölti el, légzése mélyül, testét könnyebbnek vagy nehezebbnek érzi, kezében vagy lábában bizsergést vagy melegedést érezhet, úgy tapasztalja mintha mélyen belesüppedne a székbe amin ül, úgy érezheti, hogy nincs kedve megmozdulni bár tudja, hogy ha akarná meg tudná tenni.

Határozottan le kell szögezni: saját akarata ellen senkit sem lehet hipnotizálni, és senki sem tesz hipnózis alatt olyat amit éber állapotba ne tenne meg. Ha ez a veszély áll fenn, a hipnózis automatikusan megszakad.

A hipnózis alatti tudatállapot megváltozását is sok jelenség kíséri: a személy elfeledkezik a külso környezetről, megváltozhat az észlelése, az éberségi és érzelmi állapota, a testképe, de akár az időérzéke is, mely alapul szolgálhat a múltbeli (regresszív), vagy akár a jövőbeli (progresszív) "utazáshoz".

Mire jó a hipnózis?

A hipnózis igen eredményesen alkalmazható gyógyászati és terápiás célokra. Terápiás célzattal használják különböző lelki és testi betegségek gyógyítására, különféle tünetek enyhítésére, fájdalomcsillapításra, szorongás oldására, stb. Egészséges személyeknél is kitünoen alkalmazható a teljesítmény javítására és a rejtett erőforrások mozgósítására.

A hipnózist a legkülönfélébb betegségek pszichológiai kezelésében alkalmazták már sikerrel. Jótékonyan befolyásolja a betegek - sőt az egészségesek - közérzetét, életminőségét, ezenkívül sikeresen alkalmazható pl.: asztmások tüneteinek enyhítésére, várandós anyák súlyos émelygésének és hányingerének, hányásának csillapítására, rákos betegek gyógyulásának elősegítésére, bőrbetegségek kezelésére, fogyásra, alakformálásra, dohányzásról való leszokásra, alvásproblémák kezelésére, személyiségzavarok leküzdésére, és így tovább.

A hipnózis kitűnően alkalmazható: teljesítményfokozásra, rossz szokások leküzdésénél, evészavarok esetében, akár anorexiás, akár bulimiás, akár túlsúlyos személyekről van szó, egészségesebb evési szokások kialakításában, a testkép zavarainak rendezésében, félelmek, stresszoldás, önbizalom fejlesztés, motiváció, regressziók, reinkarnációs utazás, fogorvosi hipnózis, partnerkapcsolati problémák, szexuális problémák, fóbiák kezelésében, érzelmi és lelkibetegségek megoldásánál, mint pl. idegkimerülés, depresszió, szorongás, sportteljesítmények javítására, többféle borbetegség kezelésére (ekcéma, az akné, a szemölcsök és a herpesz).